تغییر اندازه فونت:
صفحه اصلی
|
درباره ما
|
قوانین و مقرارت
|
پیوندها
|
اطلاعات تماس
|
تماس با ما
صفحه نخست
میز خدمت الکترونیکی
خدمات دستگاه
مجوز های صادر شده
جزییات قراردادها
ارباب رجوع
نظر سنجی از ارباب رجوع
فرم شکایت یا درخواست مردمی
میز خدمت الکترونیکی
فرمهای مورد نیاز ارباب رجوع
مستندات سیستم کیفیت
پنجره واحد خدمات
سامانه تسهیلات بانکی
پشتیبانی از افراد کم توان
درباره ما
قوانین و مقررات
شیلات شهرستانها
مناقصات
مقالات
پیوندها
کتابخانه
گالری تصاویر
مرکز آموزش
پرسشهای متداول
سالنامه آماری شیلات
نشریات آموزش و ترویج
طبخ آبزیان
آرشیو اخبار
تماس با ما
اطلاعات تماس
فرم تماس
چارت سازمانی
انتقادها و پیشنهادها
مقالات
استفاده از غذاهای فرموله شده در پرورش آبزیان
اداره امور آبزی پروران شیلات خوزستان
۱۳۹۲/۰۸/۱۳
فایلهای مرتبط
استفاده از غذاهای فرموله شده در پرورش آبزیان
اغلب فعالیتهای آبزی پروری در کشور ما به دو روش متراکم و نیمه متراکم انجام
می شوند . تفاوت این دو روش از نظر مصرف غذا خیلی زیاد است . بدین معنی که هرچه تراکم ماهی در واحد سطح بیشتر می شود نیاز به غذاهای فرموله شده و غذای کامل بیشتر می شود . در روشهای پرورش غیر متراکم نیازی به دادن غذای اضافه بر آنچه که بطور طبیعی در آب وجود دارد نیست . در مقابل در روش نیمه متراکم می توان از غذاهای تک محصولی مثل گندم یا جو یا دانه های غذایی دیگر استفاده کرد . ولی این یک غذای کامل محسوب نمی شود . غذای کامل یک غذای فرموله شده است که مخلوطی از مواد مختلف می باشند .
اهمیت غذا در پرورش آبزیان :
مهمترین قلم هزینه های پرورش آبزیان مربوط به اقلام غذایی است و بنابراین با صرفه بودن یا نبودن طرح پرورش آبزیان مستقیماً به میزان و قیمت غذای مصرفی ارتباط پیدا می کند . از اینرو مسئله تأمین غذا و قیمت و کیفیت آن در ارتباط با یکدیگر هستند و حرفه پرورش آبزیان بشدت تحت تأثیر این پارامتر قرار دارد .
معیارهای انتخاب نوع غذا در پرورش آبزیان :
1-
از نظر کیفیت متناسب با نیاز گونه مورد پرورش باشد .
2-
از نظر قیمت مناسب باشد .
3-
رشد مطلوب گونه مورد پرورش را تضمین نماید .
4-
سلامتی گونه مورد پرورش را تهدید نکند .
5-
ضریب تبدیل آن به گوشت با توجه به قیمت آن مناسب باشد .
6-
آب را آلوده نکند .
7-
شناور بودن یا غرق شوندگی و دوام آن در آب مناسب باشد .
¯
موادی که غذای فرموله شده از آنها ساخته می شود
این مواد عموماً ترکیبی از مواد حیوانی مثل آرد ماهی ـ آرد گوشت ـ پودر ضایعات کشتارگاهی ـ پودر خون ـ پودر پر و ... بعلاوه مواد گیاهی مثل پودر غلات ـ پودر یونجه و کنجاله دانه های روغنی و همچنین مقداری ویتامین و مواد معدنی می باشند که در صورت نیاز مواد چسباننده نیز به آنها اضافه می شود .
کیفیت موادی که در تولید غذا بکار می روند از نظر تازه گی و فساد بسیار مهم است .
¯
ترکیبات شیمیایی غذا :
هر غذای کامل آبزیان ترکیبی است از :
ü
کربوهیدراتها یا قندها مثل سلولز ـ نشاسته و گلوکز و غیره
ü
پروتئین ها
ü
چربی ها
ü
ویتامین ها
و مواد معدنی مثل کلسیم و فسفر و ویتامین
C
می باشد .
¯
انواع غذاهای فرموله شده :
معمولاً غذاهای فرموله شده را در بازار می توانید به یکی از اشکال زیر پیدا کنید . پلت ( دانه مصنوعی ) ـ خرده ریزه یا کنسانتره مخلوط اقلام غذایی ـ کیک یا کنجاله ـ توپی یا گلوله ای ـ پولک و غیره
¯
نکاتی در مدیریت غذادهی و تغذیه با غذای فرموله شده :
·
غذای فرموله شده باید بدفعات در روز مورد استفاده قرار گیرد هر چه تعداد دفعات غذادهی بیشتر باشد نتیجه بهتری بدست می آید .
·
مقدار غذای مصرفی در غذای فرموله شده و غذای تک محصولی خیلی تفاوت دارد و بستگی به ترکیبات شیمیایی غذا و شرایط دمایی و غیره دارد .
·
مقدار غذا باید بطریقی تنظیم شود که هیچگونه غذای اضافی در استخر باقی نماند .
·
غذاهای فرموله شده را نمی توان در استخر خاکی پاشید بلکه باید در ظروف یا سینی یا محل های خاص مناسب قرار داده شوند .
·
برای ماهیان سردآبی باید از غذاهای سبک و شناور استفاده کرد ولی برای میگو و ماهیان گرمابی باید از غذاهای غرق شونده با پایداری بالا استفاده نمود .
تهیه کننده : اداره امور آبزی پروران شیلات خوزستان
فایلهای مرتبط
food formole_44.pdf
برچسب
:
نشریات آموزش و ترویج
میانگین امتیاز کاربران: 0.0 (0 رای)
1
2
3
4
5
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم
اینجا
کلیک کنید.
۲ آذر ۱۴۰۳ ۱۴:۱۷
{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
بیانیه حریم خصوصی
|
بیانیه توافق سطح خدمات
|
راهبرد مشارکت
|
ارباب رجوع
|
قوانین و مقررات
|
شیلات شهرستانها
|
مناقصات
|
پیوندها
|
پرسشهای متداول
|
آرشیو اخبار
|
نقشه سایت
|
چارت سازمانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شیلات خوزستان می باشد.