تغییر اندازه فونت:
 

اخبار

رئیس سازمان شیلات ایران : امکان تولید 4 هزار و 500 تن ماهی خاویاری در قفس در سد کارون 3 پیش بینی می شود
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران که به اتفاق معاونین و مشاور خود به خوزستان سفر کرده، در نشستی پیرامون بررسی ظرفیت های شیلاتی شهرستان های ایذه و باغملک با حضور نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس، مدیرکل شیلات خوزستان، فرماندار و مقامات محلی در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد بیان کرد: پیش بینی امکان تولید 4 هزار و 500 تن ماهی خاویاری در قفس در سد کارون 3 ظرفیت بسیار بزرگی است و اقدامات مطالعاتی به منظور پرورش این گونه در حال انجام است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل شیلات خوزستان، سید حسین حسینی با اشاره به ذخایر و ثروت های کلان منابع طبیعی که در گوشه گوشه این کشور وجود دارد گفت: استفاده بهینه از منابع آبی باید محور سیاستگذاری های تولید، اشتغال و امنیت غذایی سازمان های تصمیم گیرنده قرار گیرد و عدم بهره برداری از آب و ذخایر در حوزه کشاورزی و آبزی پروری مصداق بارز اسراف از منابع خدادادی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: باتوجه به اینکه در صنعت شیلات حوزه صید و صیادی ما را از حوزه آبزی پروری در سواحل و دریا مغفول کرده است اما در استان خوزستان نیز سواحل جنوبی که در حوزه دریا است، شهرستان های ایذه و باغملک را تحت الشعاع فعالیت های شیلاتی قرار داده است.

حسینی افزود: براساس مطالعات صورت گرفته توانمندی و ظرفیت های آبزی پروری این منطقه فرصت ارزشمندی برای صنعت شیلات از زنجیره تولید، پیش تولید و بازار را در برمی گیرد.

وی با بیان اینکه پیش بینی امکان تولید 4 هزار و 500 تن ماهی خاویاری در قفس در سد کارون 3 ظرفیت بسیار بزرگی است ادامه داد: هم اکنون ماهیان خاویاری که به عنوان یکی از ارزشمندترین گونه ها به لحاظ گوشت و خاویار محسوب می شود و به عبارتی پرچم شیلات ایران است که در 22 استان پرورش داده می شود و در سد کارون 3 نیز اقدامات مطالعاتی به منظور پرورش این گونه در حال انجام است.

رئیس سازمان شیلات ایران یادآور شد: ظرفیت تولید 7هزار و 500 تن ماهی قزل آلا فقط در سد کارون 3 ، یک هزار و 500 تن در چشمه ها و 22 هزار تن در رودخانه ها شناسایی شده است.

حسینی به حمایت ویژه استاندار خوزستان از شیلات اشاره کرد و گفت: با تشکیل شورای عالی راهبردی شیلات طی 2 هفته آینده با حضور استاندار خوزستان، دستگاه های اجرایی ذیربط، کارشناسان و متخصصان روند عملیاتی شدن این طرح ها و ظرفیت ها تسریع پیدا می کند.

معاون وزیر ، توزیع صنعت شیلات در پیکره تولید، اشتغال و ارزش افزوده را موضوع بسیار مهمی دانست و عنوان کرد: در بحث انتقال تکنولوژی ایران حرف برای گفتن دارد و بر برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی و جذب سرمایه گذاران تاکید کرد.

حسینی با انتقاد از اینکه چگونه در بحث مسائل محیط زیستی در خشکی برای حفاظت و نگهداری از جانوران و گونه های بومی تلاش می شود در حالی که در زمینه پرورش آبزیان و به منظور تنوع و حفظ گونه های بومی مقاومت های بسیاری از سوی برخی سازمان ها وجود دارد.

وی در همین راستا افزود: در حالی که امروزه دولت، مجلس و سرمایه گذار پای کار آمده است باید اینگونه تحریم های داخلی بی اثر شود.

معاون وزیر در بخش پایانی سخنانش گفت: بازدیدهای میدانی از شهرهای مختلف خوزستان نقطه شروع کار است و کلیه اقدامات و برنامه های عملیاتی باید به صورت تیمی و گروهی تا حصول نتیجه از سوی مدیران استانی و شهرستانی به جد پیگیری شود.

۲۹ مهر ۱۴۰۱ ۲۱:۵۶
تعداد کلیک: ۴۱۳

برچسب : شیلات

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده : *
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500