تغییر اندازه فونت:
 

اخبار

ابوعلی اعلام کرد ؛ رویکرد جدید شیلات خوزستان در شرایط تنش آبی / خوزستان، بوم نقاشی شیلات کشور
مدیرکل شیلات خوزستان، در نشست مشترک با اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش، مهمترین رویکرد جدید این اداره کل را در شرایط تنش آبی حداقل استفاده از آب شیرین و نهایت بهره وری و سرمایه گذاری بر روی آبهای نامتعارف و شور استان اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی شیلات خوزستان، این نشست با محوریت تغییر رویکرد در فعالیت های آبزی پروری شیلات خوزستان در برنامه هفتم توسعه کشور به صورت ویدئو کنفرانس در محل سالن جلسات این اداره کلبرگزار شد و در ادامه افراسیابی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، دکتر معدنی، مدیر کل میگو و ماهیان آب شور این سازمان، معاون آبزی پروری شیلات خوزستان و روسای گروه های آبزی پروری نیز در ادامه به ارائه نقطه نظرات شان پیرامون این موضوع پرداختند. 

فتح اله ابوعلی، ضمن تبریک هفته پژوهش‌ و فناوری به تمامی پژوهشگران، فعالان عرصه علم و دانش گفت: در گام دوم انقلاب اسلامی راه رسیدن به اهداف توسعه ای جمهور اسلامی ایران الزاما از مسیر پژوهش، اعتماد به دانشجویان و مراکز پژوهشی می گذرد.

وی افزود: امیدواریم با یک رویکرد مناسب به اهداف تولیدی مد نظر مسئولان عالی رتبه نظام به ویژه در بخش پشتیبانی که پژوهش در تحقق این امر نقش پررنگی ایجاد می نماید به موفقیت های لازم دستیابی پیدا کنیم.

مدیر کل شیلات خوزستان، به وضعیت فعلی تولیدات شیلاتی خوزستان اشاره نمود و اظهار داشت: امسال تولیدات انواع محصولات شیلاتی استان 141 هزار تن ( بیش از 51 هزار تن صید آبزیان از دریا و حدود 90 هزار تن در حوزه آبزی پروری ) بوده است.

خوزستان، بوم نقاشی شیلات کشور

ابوعلی، استان خوزستان، را بوم نقاشی شیلات کشور خواند و تنوع گونه های پرورشی را به لحاظ شرایط اقلیمی مناسب از شمالی ترین تا جنوبی ترین نقطه استان و در 220 کیلومتر سواحل بی نظیر دانست و تاکید کرد: پرورش ماهیان گرمابی، دریایی، سردابی، خاویاری، ماهیان زینتی، پرورش ماهی در قفس و سایر آبزیان (زالو، آرتمیا، جلبک، صدف و خیار دریایی) در خوزستان قابلیت رشد و توسعه در سطح کلان اقتصادی دارند. 

وی ابراز خرسندی کرد: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و توانمندی های موجود، خوزستان در آینده نزدیک به عنوان مهمتری سایت پرورش ماهیان خاویاری در کشور معرفی خواهد شد.

مدیر کل شیلات استان، جایگاه فعلی شیلات خوزستان را در کشور مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: در حال حاضر از رتبه نخست آبزی پروری و رتبه چهارم صید آبزیان از دریا و رتبه دوم تولید از آبهای داخلی کشور و رتبه پنجم پرورش زالو برخوردار هستیم؛ اما این جایگاه با توجه به حجم بزرگ پتانسیل های استان قابل قبول نیست و روز به روز باید به ظرفیت های واقعی نزدیک تر شویم.

ابوعلی ادامه داد: عمده تولیدات آبزی پروری در حوزه پرورش ماهیان گرمابی با حدود 72 هزار تن و 1400 تن  ماهیان سردابی و همچنین امسال با تولید 800  تن میگو شاهد جهش بیش از 3 برابری تولیدات میگو در استان بوده ایم. 

این مقام مسئول، با اشاره به اهمیت بازسازی ذخایر آبزیان اظهار داشت: هر ساله تکثیر و رهاسازی 5 گونه بومی در دستور کار است و در سال گذشته با بیش از 15 هزار و 400  تن تولیدات مواجه شدیم.

مدیر کل شیلات خوزستان پرورش ماهی در قفس را یکی از ظرفیت های مغفول استان نام برد و اذعان داشت: با سال ها تلاش و پیگیری های مستمر، برای نخستین بار، پروانه تاسیس پرورش ۵۰۰ تن ماهی دریایی در قفس اخذ شد و در همین راستا متقاضیان دیگری نیز مراجعه می نمایند.

ابوعلی در این رابطه افزود: اولین مزایده پرورش ماهی در قفس در سد مارون برگزار شد و مزایده دوم نیز با همکاری سازمان آب و برق استان به زودی برگزار می شود؛ همچنین پرورش ماهی دریایی در قفس در خوریات بندر امام خمینی (ره) نیز در حال مطالعه و بررسی است.

رشد تولیدات آبزی پروری با حداقل استفاده از آب شیرین

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آنچه امروز برای تحول آینده استان طراحی شده و مبنای هدفگذاری ها و فعالیت های شیلاتی است، رشد و شکوفایی تولیدات آبزی پروری با حداقل استفاده از آب شیرین است و تحقق این مهم ضرورت همکاری نهادهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی را می طلبد.

مدیر کل شیلات خوزستان، تامین30 الی 40 درصد باقیمانده آب شیرین مورد استفاده در آبزی پروری استان را با وجود تشدید خشکسالی ها و تنش های آبی در آینده بسیار سخت پیش بینی کرد.

رویکرد جدید شیلات خوزستان در شرایط تنش آبی

ابوعلی در ادامه رویکردهای جدید شیلات خوزستان را در برنامه هفتم توسعه کشور حداقل استفاده از آب شیرین و هدفگذاری بر روی استفاده از آب های شور و نامتعارف از جمله زه آب های کشاورزی برای پرورش ماهیان دریایی و آرتمیا، نهایت بهره وری از آبهای شیرین مورد استفاده با روش های نوین آبزی پروری، توجه ویژه به تولید محصولات صادرات محور، تولیدات دریا محور ،بکارگیری روش های نوین پرورش متراکم ماهیان، راه اندازی استخرهای دو منظوره کشاورزی و پرورش ماهی در شهرستان ها برشمرد.

وی در ادامه با دفاع همه جانبه از طرح تولید یک میلیون تن از آبزیان در خوزستان در بازه زمانی 5-7 ساله گفت:  این طرح توسط کارشناسان زبده و تخصصی تحلیل و بررسی شده و در آینده نزدیک به سازمان شیلات کشور و استانداری خوزستان ارائه می شود. 

مدیر کل شیلات خوزستان، با بیان اینکه برای اولین بار در خوزستان طرح جامع تولیدات شیلاتی در این حجم طراحی شده است گفت: عملیاتی شدن این طرح به صورت جدی وهدفمند دنبال می شود و خواستار حمایت و پشتیبانی ویژه مراکز تحقیقاتی و پژوهشی از نیازهای اجرایی در بهره مندی از دانش و فناوری ها روز دنیا هستیم.

۲۴ آذر ۱۴۰۰ ۲۱:۵۸
تعداد کلیک: ۴۴۷

برچسب : شیلات

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده : *
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500