تغییر اندازه فونت:
 

اخبار

انتقاد مدیر کل شیلات خوزستان از کمبود اعتبارات پروژه های عمرانی
مدیر کل شیلات خوزستان در نشست ویدئوکنفرانس شورای هماهنگی مدیران کل شیلات استان های ساحلی، از کمبود اعتبارات استانی و ملی انتقاد و تصریح کرد: پروژه های عمرانی ناتمام شیلات، به دلیل مشکلات مالی و اعتباری سال ها بلاتکلیف مانده است؛ در حالی که با منابع محدود می توان تعدادی از این طرح های راکد را اجرایی کرد.

به گزارش روابط عمومی شیلات خوزستان، فتح اله ابوعلی، در این نشست گزارشی از وضعیت آبزی پروری خوزستان به ویژه پرورش میگو طی ۶ ماه نخست سال جاری ارائه نمود و گفت: تعداد مزارع فعال در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته است و فرآیند پرورش با سطح زیرکشت ۳۳۰ هکتار در شرایط نرسری شده برداشتی حدود ۶۹۲ تن میگو را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با اقدامات موثر انجام شده، شیوع بیماری لکه سفید در مزارع میگو زیر ۵ درصد رسیده است تاکید کرد: به لحاظ اقتصادی بیماری لکه سفید در خوزستان کنترل شده است.

مدیر کل شیلات خوزستان افزود: تعداد مراکز نرسری فعال در سال گذشته یک واحد بوده و امسال به ۳ واحد افزایش پیدا کرده است و با تداوم همکاری و مشارکت از سوی بهره برداران، افزایش راه اندازی مراکز نرسری در سال آینده به ۱۰ مرکز نیز پیش بینی می شود.

ابوعلی ادامه داد: بعد از چند سال تعطیلی و رکود  یک مرکز تکثیر میگو در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان فعال شد و سال آینده به ۳ مرکز افزایش می یابد و نیاز عمده پست لارو میگوی منطقه را در این مجتمع  تامین خواهیم کرد.

بهره برداری از مجتمع  پرورش میگوی ۳۹۵ هکتاری هندیجان در سال آینده

مدیر کل شیلات خوزستان، از بهره برداری مجتمع  پرورش میگوی ۳۹۵ هکتاری هندیجان در سال آینده خبر داد و گفت: با فعال شدن این مجتمع، نیاز به پست لارو به شدت افزایش پیدا می کند.

ابوعلی، تولید ۱۱۰ تن میگو از آب های نامتعارف شهرستان خرمشهر (زه آب مزارع کشاورزی ) را اقدامی بی سابقه خواند و خاطرنشان کرد: ظرفیت های شیلات در استان خوزستان و مناطق جنوبی بسیار بالاست و برنامه ریزی های لازم در خصوص به کارگیری این ظرفیت ها به دستگاه های ذیربط ارائه خواهد شد.

 وی، به آخرین وضعیت پرورش ماهی در قفس در خوزستان اشاره نمود و یادآور شد: با سال ها تلاش و پیگیری های مستمر، برای نخستین بار، پروانه تاسیس پرورش ۵۰۰ تن ماهی دریایی در قفس اخذ شد و در همین راستا متقاضیان دیگری نیز مراجعه می نمایند.

مدیر کل شیلات خوزستان در این رابطه افزود: اولین مزایده پرورش ماهی در قفس در سد مارون برگزار شد و مزایده دوم نیز به زودی برگزار می شود؛ همچنین پرورش ماهی دریایی در قفس در خوریات بندر امام خمینی (ره) نیز در حال مطالعه و بررسی است.

این مقام مسئول، مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان شهرستان کارون، را یکی از مهمترین پروژه های آبزی پروری استان دانست و اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ مزرعه در فاز ۲ این مجتمع، طراحی شده که سال گذشته ۱۵ مزرعه و امسال به ۲۷ مزرعه رسیده و سال آینده ۴۵-۵۰ مزرعه وارد مدار تولید می شوند.

به گفته ابوعلی، طی چند ماه آینده، زیرساخت های دو کانال فرعی این مجتمع  تکمیل و ظرفیت راه اندازی ۱۱۳ مزرعه ایجاد می شود و در صورت تامین تسهیلات بانکی سال آینده وارد مدار تولید می شوند. 

وی در ادامه یادآور شد: در صورتی که مجتمع های تولیدی تکمیل شوند ظرفیت ۴۵ هزار تنی به تولید استان افزوده می شود و امیدواریم سهم شیلات از تسهیلات کم بهره ای که پیش بینی شده کمک کند تا مزارع سریع تر راه اندازی شوند.

مدیر کل شیلات خوزستان، درخصوص اقدامات انجام شده در حوزه ماهیان سردابی استان نیزگفت: فاز ۲ مجتمع پرورش ماهیان سردابی شهدای شهرستان اندیکا امسال با تکمیل زیر ساخت ها و احداث استخرها آغاز و سال آینده وارد مدار تولید می شود.

ابوعلی افزود: شهرک شیلاتی شهدای اندیمشک (مزرعه ۲ هزار ۵۰۰ تنی ماهیان سردابی ) نیز در دست پیگیری و اجراست. 

وی ادامه داد: در بحث صادرات آبزیان نیز علیرغم مشکلات موجود، یک خط هوایی در شهرستان آبادان راه اندازی شده است و محصولات شیلاتی به صورت هفتگی به کشور کویت صادر می شوند و این اقدام برای کشو ترکیه و سایر کشورهای شمالی نیز در حال پیگیری است.

 انتقاد مدیر کل شیلات خوزستان از کمبود اعتبارات پروژه های عمرانی

مدیر کل شیلات خوزستان، در بخش دیگری از این نشست مجازی، از کمبود اعتبارات استانی و ملی انتقاد و تصریح کرد: پرژه های عمرانی ناتمام شیلات، به دلیل مشکلات اقتصادی و اعتباری سال ها بلاتکلیف مانده است؛ کمبود اعتبارات عمرانی کار را برای ما سخت تر کرده است در حالی که  با منابع محدود می توان تعدادی از این طرح های راکد را اجرایی کرد؛ و از طرفی دیگر این تاخیرهای پیش آمده به ویژه در حوزه بنادر صیادی، شیلات استان را از سوی رسانه ها، شبکه های اجتماعی و هم استانی های عزیز مورد انتقاد قرار داده است.

مدیر کل شیلات خوزستان، در بخش پایانی سخنانش برخی از مهم ترین مشکلات فعلی این اداره کل را عدم تامین اعتبارات لازم، سوخت شناورها و کمبود نیروی انسانی به ویژه در یگان حفاظت از منابع شیلات استان و راه اندازی سامانه سیتا برای صیادان برشمرد.

۱۷ آذر ۱۴۰۰ ۱۱:۳۱
تعداد کلیک: ۵۰۶

برچسب : شیلات

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده : *
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500