تغییر اندازه فونت:
 

اخبار

بهره برداری از کارگاه پرورش ماهیان خاویاری دزفول با حضور مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران
نخستین حوضچه فوق متراکم پرورش ماهیان خاویاری در دزفول با ظرفیت تولید 500 تن ماهی خاویاری به بهره برداری رسید . به گزارش روابط عمومی شیلات خوزستان ، مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران در این آیین ضمن اشاره به وضعیت پرورش وتکثیر ماهیان خاویاری در کشور ، تعداد مراکز پرورش وتولید ماهیان خاویاری در بخش خصوصی سراسر کشور را 43 مرکز اعلام کرد . "ناصر کرمی راد "گفت : از این تعداد مراکز فعال که با هدف تقویت تولید 3400 تن گوشت و 46 تن خاویار فعالیت می کنند در سه استان گیلان ، مازندران و خوزستان به ترتیب جایگاه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند .
به گزارش روابط عمومی شیلات خوزستان ، مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران در این آیین ضمن اشاره به وضعیت پرورش وتکثیر ماهیان خاویاری در کشور ، تعداد مراکز پرورش وتولید ماهیان خاویاری در بخش خصوصی سراسر کشور را 43 مرکز اعلام کرد .
"ناصر کرمی راد "گفت : از این تعداد مراکز فعال که با هدف تقویت تولید 3400 تن گوشت و 46 تن خاویار فعالیت می کنند در  سه استان گیلان ، مازندران و خوزستان به ترتیب جایگاه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند .
وی افزود : استان خوزستان، هدفگذاری تولید 110 تن گوشت و 2 تن خاویار را در برنامه دارد واگر مرکز شیل گستران دماوند که پروانه آن صادر شده با ظرفیت تولید 1400 تن گوشت و5تن خاویار به عرصه تولید برسد خوزستان از لحاظ تولید گوشت به جایگاه دوم ارتقا خواهد یافت .
 این مقام مسئول تصریح کرد : آنچه که در سازمان شیلات ایران برای کشور ظرفیت سازی شده ، پیش بینی تولید 5 هزار تن گوشت و 53 تن خاویار در کشور است که موافقت اصولی وپروانه های لازم آن هم صادر شده است .
کرمی راد خاطرنشان کرد : برای پنج مرکز تکثیر درکشور پروانه تولید صادر شده که یکی از این مراکز در استان خوزستان است و اگر از آن مرکز یک میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری وارد چرخه شود ، توسعه ماهی خاویار در استان های هم جوار و خوزستان ارتقا خواهد یافت .
وی افزود : تولید گوشت و خاویار ارزش اقتصادی بالایی دارد و سرمایه گذاران زیادی را به خود جلب خواهد کردوبخش خصوصی می تواند از این ظرفیت ایجاد شده دراین زمینه بهره ببرد .

درادامه آیین افتتاح این پروِِِزه  ، مدیرکل شیلات خوزستان  گفت : این استان چهار درصد مساحت کشور را شامل می شود وبا جاری بودن 30 درصد آب های سطحی کشور از ظرفیت کم نظیری در زمینه پرورش ماهی برخوردار است .
دکتر "سید رحیم مغینمی "اظهارداشت : مزرعه پرورش ماهی حنطوش زاده اولین کارگاه پرورش ماهیان خاویاری در خوزستان است که به بهره برداری رسیده   که تا کنون در این مرکز   شش ونیم کیلوگرم خاویار با امکانات محدود وبصورت آزمایشی تولید شده است  .
وی افزود : ظرفیت هایی که برای خوزستان پیش بینی شده تولید 10 هزار تن گوشت و 10 تن خاویار است که طی برنامه ای پنج ساله در مناطق مختلف استان محقق خواهد شد .
دکتر مغینمی ، همچنین به دیگر ظرفیت های استان اعم از رودخانه های پر آب ، دریاچه های بزرگ در پشت سدها ، 700 کیلومتر شبکه فرعی و 500 کیلومتر شبکه اصلی درجه یک آبیاری اشاره کرد و افزود : مدیریت این ظرفیت ها درایجاد فرصت های شغلی استان تاثیر بسزایی دارد 

وی درخصوص اجرای طرح پرورش ماهی بدون تخصیص آب در منابع آبهای داخلی استان گفت : با ایجاد قفس های شناور در دریاچه های  مخزنی خوزستان می توان 25000 تن ماهی تولید کرد  که این رقم  برابر با مجموع تولید ماهی پرورشی استان خوزستان در سال 1384 می باشد .

این مقام مسئول میزان برداشت ماهی از دریاچه های  خوزستان را در حال حاضر  45 هزار تن در سال برشمرد.

 مغینمی ، افزود : وجود 20 هزار هکتار پساب در تالاب ناصری ظرفیتی برای پرورش گونه هایی از ماهیان از جمله ماهی تیلاپیا است و با اجرای این طرح از سطح هر هکتار مزرعه تا 10 تن ماهی برداشت می شود.

وی کل تولیدات محصولات شیلات در استان خوزستان را حدود 100 هزار تن در سال بیان کرد و افزود :این میزان تولید  از بخش های  صید و صیادی و طرح های پرورش ماهی برداشت می شود که در قالب برنامه پنجم  این رقم به 125 هزار تن افزایش یافته و در افق سال 1404 به 225 هزار تن خواهد رسید .

معاون آبزی پروری شیلات خوزستان نیز با اشاره به توجیه اقتصادی تولید و عرضه گوشت و خاویار افزود : امید است با تسریع در ساخت و ساز و آغاز به کار مزارعی که مجوز دریافت کردند تحول چشمگیری در تولید این گونه باارزش ماهی در استان صورت گیرد .

دکتر ایرجدوست افزود :برای تولید موفق و پایدار ، رعایت استانداردهای بهداشتی و مدیریت پرورش بسیار مهم است که قطعا با کمک کارشناسان شیلات و دامپزشکی استان ، توصیه های لازم ارائه خواهد شد .

ایجاد زیرساخت های سرمایه گذاری ازبرنامه های شهرک های صنعتی است

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان خوزستان هم دراین مراسم گفت :یکی از برنامه ریزی های ما ایجاد زیرساخت های سرما یه گذارای وحمایت وتوسعه خوشه های کسب وکار وخوشه های صنعتی است .

به گزارش روابط عمومی شیلات خوزستان ، اخلاق محمدیان اظهارداشت : در حال حاضر چهار خوشه کسب وکار وآبزی پروری در خوزستان فعال است وبالغ بر 400 نفر اعضای خوشه آبزی پروری خوزستان را تشکیل می دهند که از سال 1391 اقدام به توسعه آن کردیم .

وی با اشاره به اینکه  خوشه آبزی پروری مشتمل بر سه دسته صنعتی اعم از ماهیان گرمابی ، ماهیان سردابی و میگو است که درمناطق مختلف تولید می شود گفت : حمایت مالی وپرداخت هزینه ها در جهت توانمندی سازی اعضای خوشه از جمله برنامه های شرکت شهرک های صنعتی خوزستان است .

محمدیان  ، کمک به انجام طرح امکان سنجی تولید بچه ماهیان گرمابی و کمک به تجهیز آزمایشگاه ها در بخش شیلات را از جمله اقدامات این ارگان در بخش شیلات وآبزی پروری اعلام کرد .

تقاضای تاسیس اداره شیلات در دزفول  

امام جمعه دزفول نیز دراین مراسم گفت :‌ افتتاح این پروِِِژه کار بزرگی بوده است و اجرای آن ،تحقق دستورات مقام معظم رهبری درراستای اقتصاد مقاومتی است .

حجت الاسلام والمسلمین " سید محمد علی قاضی دزفولی " اظهارداشت :‌در خوزستان استعدادها و پتانسیل های عظیمی وجود دارد که پروِژه بهره برداری از کارگاه پرورش ماهیان خاویاری دزفول گوشه ای از این نعمت هاست وباید شاکرخداوند متعال بود .

این مقام مسئول ،ضمن تشکر از ارگان های دست اندکار مانند شیلات ، محیط زیست و سرمایه گذار این پروژه اظهار امیدواری کرد که بتوان با ادامه این مسیر، اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنیم .

وی درپایان با اشاره به ظرفیت های این شهرستان در زمینه پرورش و تولید ماهی ، خواستار تاسیس اداره شیلات در شهرستان دزفول شد تا فرصت های شغلی بیشتری دراین منطقه ایجاد شود . 

 

شرایط پرورش ماهیان خاویاری، درتولید محصول خوب مهم است

استاد دانشگاه تهران و مشاور شرکت ماهی کارون نیز دراین آیین گفت : شرایط پرورش ماهیان خاویاری از نظر آب ، کیفیت آب ،تغذیه وبهداشت در تولید یک فرآورده سالم و خوب تاثیر بسزایی دارد .

آذری تکامی اظهارداشت : درخصوص ماهیان خاویاری اسعتدادها وپتانسیل ها وکارشناسان خوبی داریم ولی حال حاضر کیفیت غذای ماهیان خاویاری درکشور از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست .

این استاد دانشگاه تصریح کرد  : نسبت به تغذیه ماهیان خاویاری باید فرمول خاصی رعایت شود و دوستاني که در کارخانجات تولید غذای ماهیان فعالیت دارند این نکات لازم واساسی را دربخش تولید لحاظ نمی کنند واین خود باعث ایجاد بیماری ها در ماهی های خاویاری  می شود .

‌وی،ضمن مهم خواندن مدیریت هایی که در پرورش ماهی های خاویاری اعمال می شود ،از تولید کنندگان فعال این عرصه درخواست کرد که در بحث غذا ، کیفیت آب وبهداشت محیط  نکات لازم را رعایت کنند تا ذخایر ماهی ها دچار خسران نشود و سرمایه ها نیز از بین نرود .

مبلغ 2میلیارد تومان برای کارگاه پرورش ماهیان خاویاری هزینه شد

سرمایه گذار پروژه پرورش ماهیان خاویاری دزفول گفت : ‌برای تجهیزسازی این کارگاه مبلغ 2میلیارد تومان هزینه کردم .

"عبدالمجید حنطوش زاده " ،ضمن تشکر از همکاری خوب بانک ها برای ارائه تسهیلات بانکی اظهارکرد : ‌مبلغ 500 میلیون تومان از مبلغ مذکور تسهیلات بانکی بود .

وی با اشاره به اینکه طرح مذکورسال گذشته بطور آزمایشی در سطح 30 مترمکعب بطور آزمایشی انجام شد وبه تدریج به 500 متر مکعب افزایش یافت خاطرنشان کرد :‌درحال حاضر این طرح درسطح  چهار هزارو200 مترمکعب توسعه یافته است .

این سرمایه گذار بخش خصوصی در دزفول اظهارداشت :‌درابتدا پنج گونه ماهیان خاویاری و دو گونه ماهیان وارداتی ایرانی را در اینجا تست کردیم که درنهایت بهترین ماهی از لحاظ گوشت فیل ماهی واز لحاظ تولید خاویار ، ماهی سیبری بود که تولید به سمت این دو گونه هدایت شد .

حنطوش زاده میزان اشتغالزایی این پروژه را بیش از 40 نفر برشمرد و افزود :‌ از اطلاعات کارشناسان وعلم روز بهره مند خواهیم شد تا بتوانیم دراین عرصه موفق عمل کنیم . 


تصاویر

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۲:۱۸
تعداد کلیک: ۵,۴۴۷

برچسب : شیلات

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده : *
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500