تغییر اندازه فونت:
 

مقالات

قلیه ماهی غذاهای دریا
روابط عمومی شیلات خوزستان   ۱۳۸۸/۰۵/۱۷

 قلیه ماهی غذاهای دریا
قلیه

مواد لازم:

ماهی پوست گرفته و پاک شده         یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور)     
سیر                                            یک بوته    
300
 سبزی                                   گشنیز و شنبلیله(گرم )  
تمرهندی                                      یک بسته     
پیاز                                              یک عدد متوسط      
زردچوبه و نمک                               به قدر دلخواه     
پودر فلفل قرمز                              یک قاشق چایخوری     
رب گوجه فرنگی                            یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی    

طرز تهیه
ماهی را به اندازه ی تکه های 4×4 سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های :شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان 150 گرم می باشد. پیاز خرد شده را با 3قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه  سبزی ها تفت می دهیمبعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم بهمدت 30 دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.

نکات تغذیه ای :
این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی استترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.
همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

۵ آذر ۱۴۰۳ ۱۰:۲۷