خوراک ماهی ادویهدار
این خوراک ماهی به روش چینی طبخ میشود ،با این تفاوت که در چین این ماهی را با پودر ادویه مخصوص پنج طعم چینی درست میکنند ولی در اینجا ما ادویه مخلوط را جایگزین میکنیم.
مواد لازم برای 4 نفر:
فیله ماهی چهار تکه (حدود 175 گرم باشد)
ادویه مخلوط یک قاشق چایخوری
آرد ذرت چهار قاشق چایخوری
روغن مایع سه قاشق سوپخوری
پیازچه چهارعدد(ریش ریش شود)
زنجبیل تازه یک قاشق چایخوری(رنده شده)
قارچ 150 گرم (خرد شود)
ذرت 150گرم پخته (کنسرو)
سویا سس دو قاشق سوپخوری
آب سیب سه قاشق سوپخوری
شکر یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1- اگر از ماهی درشت استفاده کردهاید، فیلههای آن را به 2 یا 3 قسمت ببرید؛ سپس آرد ذرت و ادویه را در کاسه بلوری بزرگی بریزید و با هم مخلوط کنید. حالا تکههای ماهی را داخل کاسه بریزید و خوب با مخلوط آردی آغشته کنید.
2- روغن را در تابهای ریخته و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس خلالهای پیازچه، زنجبیل، قارچ و ذرت را در روغن بریزید و به مدت 2 دقیقه حرارت دهید تا مواد، تفت داده شوند. حالا تکههای ماهی را که به آرد آغشته شده به این مواد اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. پس از اینکه یک طرف ماهی تفت داده شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز حرارت ببیند.
3- سویا سس، آب سیب و شکر را با هم مخلوط کرده و به مواد داخل تابه – شامل ماهی – اضافه کنید و به مدت 2 الی 3 دقیقه، حرارت دهید. حالا غذا را بچشید و اگر نیاز به اضافه کردن نمک و فلفل بود، به آن بیفزایید.
نکته: با توجه به اینکه سویا سس شور است، نمک را از ابتدا اضافه نمیکنیم. در پایان، این خوراک ماهی را به همراه سبزیجات پخته یا مخلوطی از جوانهها سرو کنید.
روابط عمومی اداره کل شیلات خوزستان