چگونه پرورش میگوی موفقی داشته باشیم ؟
ü آماده سازی اصولی استخرها
ü تأمین ، حمل و ذخیره سازی پست لارو مناسب و با کیفیت
ü حمل و ذخیره سازی اصولی
ü تهیه غذای مناسب
ü رعایت نکات پیشگیری از بیماریها و مدیریت بهداشتی
ü عملیات برداشت و بازاریابی محصول در
زمان مناسب
آماده سازی استخرها :
ü خشک کردن استخرها و تخلیه خاک سیاه ü شخم زنی ، اصلاح دیواره ها و شیب بندی ü آهک پاشی
ü نصب فیلترهای مناسب و پالایش آب ورودی به استخرها
ü شستشوی استخرها و تخلیه آب
ü آبگیری و فرآوری آب جهت ایجاد شکوفایی پلانکتونی مناسب
ü تعویض آب جهت خارج نمودن مواد زائد
تأمین پست لارو مناسب و با کیفیت و حمل و ذخیره سازی اصولی :
ü انتخاب کارگاه معتبر و فاقد سابقه بیماری جهت خرید پست لارو
ü کارگاه تکثیر کمترین فاصله را با مزرعه پرورش داشته باشد .
ü داشتن گواهی بهداشتی و سلامتی عاری از بیماری از مراجع ذیصلاح توسط مزرعه تکثیر
ü انجام آزمایشات کنترل کیفی پست لارو توسط کارشناسان شیلات
ü پست لاروهای ذخیره سازی شده هم سایز بوده و هیچگونه اختلاف سایز نداشته باشند .
ü حمل ، آداپتاسیون و رهاسازی اصولی پست لاروها ، در هنگام ذخیره سازی و رهاسازی پست لاروها به استخرهای پرورش میگو هم دما کردن ظرف حامل پست لارو میگو و آب استخر به آرامی صورت پذیرد .
ü رعایت تراکم مناسب ذخیره سازی استخرها بسته به وضعیت دیواره استخر و تجهیزات موجود در مزرعه که توسط کارشناسان ذیصلاح توصیه می شود .
تهیه غذای مناسب
ü انعقاد قرارداد غذا در پیش از شروع دوره پرورش
ü انتخاب نوع غذای میگو با توجه به کیفیت و قیمت تمام شده
ü غذا طبق جداول و نیازهای غذایی میگو تهیه شود .
ü نصب سینی های غذادهی 4-6 عدد به ازای هر هکتار
ü بررسی دقیق سینی های غذادهی و کنترل میزان غذای مصرف شده روزانه در طی دوره پرورش
رعایت نکات پیشگیری از بیماریها و مدیریت بهداشتی
ü فیلتراسیون مناسب و دقیق آب در طول دوره پرروش
ü رعایت تراکم ذخیره سازی با توجه به تجهیزات مزرعه و توصیه کارشناسان
ü شستشو و ضدعفونی وسایل و ابزار مورد استفاده در مزرعه
ü جلوگیری از بروز هرگونه استرس به میگوها از جمله تغییرات ناگهانی شوری ، PH ، کمبود غذا ، تعویض آب نامناسب و ...
ü جلوگیری از تردد پرندگان سراستخرهای پرورشی
ü رعایت اصول صحیح قرنطینه ای و ممانعت از ورود تجهیزات ، وسایل و افراد سایر مزارع به مزارع پرورشی
عملیات برداشت و بازاریابی محصول در زمان مناسب
ü بازاریابی محصول در طول دوره پرورش
ü برنامه ریزی جهت برداشت محصول با توجه به میانگین وزنی و شرایط محیطی
ü تدارک ادوات و ملزومات صید
ü هماهنگی های لازم پیش از عملیات برداشت
ü تعیین زمان مناسب صید با هماهنگی اکیپ صید و خریداران جهت استحصال میگویی با کیفیت بالا.
تهیه کننده : اداره امور آبزی پروران شیلات خوزستان